SOŠV
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
2 min. čítania

Úspešný začiatok súťaže Detskej atletiky – Bavme deti športom

Angelika Révész / Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

V utorok 3.3.2020 sme odštartovali svoje športové aktivity roka 2020 súťažou Detskej atletiky – Bavme deti športom. O túto súťaž je v našom meste veľký záujem. Pod patronátom Olympijského klubu Alojza Szokolyiho v Šahách sa menovaná súťaž organizuje už po šiesty raz.

Do projektu Slovenského atletického zväzu sú zapojené tri šahanské základné školy. Na súťaže pricestujú aj z nášho širšieho regiónu, tentokrát súťažilo až 22 družstiev nielen zo Šiah, ale aj z Levíc, Dudiniec, Plášťoviec, Pliešoviec, Šaroviec, Hronských Klačian a dokonca pozvanie prijali aj deti z maďarského Veresegyházu.

Sahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

Športové dopoludnie nám v telocvični Strednej odbornej školy techniky a služieb otvorili členky miestneho olympijského klubu, ktoré ukázali deťom, ako môžu byť vďaka športu fyzicky fit aj v pokročilom veku. Ženy cvičia v rámci projektu „ Vykročte za zdravím“, pravidelne vystupujú na športových podujatiach. Po tomto vystúpení privítala všetky družstvá vedúca oddelenia školstva, mládeže a športu a členka VV OK A. Szokolyiho v Šahách PaedDr. Angelika Révész.

Sahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy

Po krátkych organizačných pokynoch sa už všetky deti rozutekali na svoje stanovištia a mohli sme začať so súťažením. Deti súťažili v šiestich disciplínach, na záver ich neobišiel ani obľúbený vytrvalostný beh. Napätie, ale aj radosť zo športovania bolo cítiť z každého stanovišťa. Hosťom zo školy Fabriczius József Általános Iskola Veresegyház sa dokonca podarilo súťaž vyhrať. Na druhom mieste sa umiestnili deti zo Základnej školy L. Pongrácza s VJM, Šahy a bronzové medaily za tretie miesto si odniesli deti zo SKŠ F. Fegyvernekiho s VJM v Šahách. Najbližšie sa v Šahách vidíme opäť v septembri 2020, keď túto súťaž pripravíme na miestnom štadióne.

Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
Foto
Olympijský klub Alojza Szokolyiho Šahy
p24
Doprajte si výnimočný zážitok, do predaja idú ďalšie lístky na OH 2024

Do olympijských hier v Paríži zostáva

Exkluzívny partner
Generálni partneri
Hlavní partneri
Partneri MOV